17.5.09

В Т О Р А !

Visca Barça!!!

...е најчесто споменувана реплика на сите плоштади, булевари, локали и ресторани оваа ноќ низ Барна.

Од „Plaça Catalunya„ (која вечерва беше преполна) како крв низ вени се шири љубов и радост низ цела Каталонија, сите „пењи„ и градови на планетава кои се обоени во „Blaugrana„.Се она за кое зборував годинава наназад, а се случува токму сега, може да го најдете во мојата архива . . .Поздрав и честитки до сите кои прославуваат, нормално, поздрав и до сите кои се на „другата страна„ но најчесто реално и нормално во навивачка страст ја привршуваат и оваа сезона . . .

Следниот пост ќе биде објавен 24 часа пред ТРЕТАТА!